Vidékünkön a szauna használata csak nemrég terjedt el szélesebb körben. A tavaszi tisztítókúrák divatjával használja egyre több ember. A kíméletesen ható infraszauna sokaknak kellemesebb élményt nyújt a finn változatban uralkodó + 90 C fok körüli hőmérsékletnél.

Az izzadás itt is lehet intenzív, de mivel a kabin belső hőmérséklete csak + 40 – 50 C fok, így a fokozatosság elve az irányadó. A finn szaunához képest, szinte nem is érezhető a meleg.

Annál is inkább így van ez, mivel az infraszauna nem a kabin belsejét melegíti fel, hanem a sugarak hatása közvetlenül a bőr alatti területeken hatnak. Ennek melegítésével elindul a verejtékezés és fellazul az ezen a területen található kötőszöveti struktúra. Ha valaki mindezt párosítja egy kis böjttel illetve odafigyel az elfogyasztott ételek minőségére, megemeli az elfogyasztott víz és gyógytea mennyiséget, már sokat tett önmagáért.

Az infraszauna használata pedig segíti ezt a méregtelenítési folyamatot. Ezzel is elérhető, hogy az ember megszabaduljon néhány felesleges kilótól.