Miért jelenik meg az izomfájdalom a lábban?

Szponzorált tartalom

Általában valamilyen allergiás reakció jeleként jelenik meg a csalánkiütés a bőrön, ami egy vörös udvarral körülvett, középen halványabb színű, 1–10 cm nagyságú viszkető duzzanat. Megjelenésének oka lehet rovarcsípés vagy különféle élelmiszerekkel, gyógyszerekkel szembeni érzékenység, azonban vannak olyan esetek is, amikor az ok egyáltalán nem azonosítható be.

Akár otthon is megvalósítható a csalánkiütés kezelése külsőleg, hogyha a megfelelő készítményt beszerezzük. Gyerekeknél például egy-egy vírusfertőzés is lehet a csalánkiütés fellépésének oka, amire jellemző, hogy nem egyesével, hanem csoportosan alakul ki a bőrön. A recept nélkül kapható antihisztamin tartalmú gyógyszerek hatékonyak lehetnek ilyen esetekben. A panaszok közül a bőrviszketés a legjellemzőbb. Enyhe lefolyású, magától gyógyuló esetekben a csalánkiütés kezelése külsőleg sikerrel elvégezhető. Eredményesen meg lehet szüntetni a viszketést antihisztamin krém vagy természetes, nyugtató és gyulladáscsökkentő hatású, növényi kivonatokat tartalmazó kenőcs alkalmazása révén.

Amennyiben súlyos a helyzet és az egész testen megjelentek, illetve a duzzanatok mértéke is jelentős, akkor már nem elég a csalánkiütés kezelés külsőleg és házilag kivitelezve, így minél előbb szakorvoshoz kell fordulni. Bár egészséges és fontos a mozgás, a sportolás egészségünk megtartásában, mégis előfordulnak esetek, amikor különféle tevékenységek közben éles fájdalom hasít az ember lábába vagy másnap mindenegyes lépés fájdalmat okoz. A lábizom fokozott terhelésének hatására fellépő izomlázra vezethető vissza az izomfájdalom a lábban. Ugyanakkor izomhúzódás, izomszakadás, sportsérülések, zúzódás, rándulás vagy más betegségek is állhatnak a probléma hátterében. Ahhoz, hogy ne szerezzen sérüléseket, megfelelő bemelegítést kell végeznie sportolás előtt, hiszen a hideg izmok merevebbek, sérülékenyebbek. A bemelegítés mellett, a melegítő krémek használata által is elkerülheti azt, hogy megjelenjen az izomfájdalom a lábban. Tudjon meg mindent az ilyen krémekről és alkalmazza is azokat rendszeresen, hogy az izomfájdalom a lábban messze elkerüljék!