Milyen motorolajat vegyek?

Szponzorált tartalom

motorolaj

motorolaj

Sokszor felmerülő kérdés, hogy milyen motorolaj való az autóba? A választ a jármű kézikönyve adja meg, ennek hiányában pedig az interneten tudunk segítséget kérni. Az olajwebshop.hu széles kínálattal várja a vásárlókat, de nem csak ezzel. A kereső segítségével elég az autónk pontos típusát beírni és máris látjuk a gyári ajánlásokat. Tévedhetetlen és egyszerű a használata.

Milyen motorolajat vegyek? Ez tehát a kérdés, a választ pedig megtaláljuk az olajwebshop.hu-n. Elöljáróban érdemes leszögezni, hogy az olajcserénél az olajszűrő cseréjéről sem szabad megfeledkezni. Valamint azt is, hogy mindig tartsuk be a gyári ajánlásokat, a motorolajnak ugyanis nagyon nagy szerepe van a motor működésében. Nemcsak a kenésben, hanem a hűtésben is részt vesz. Ha pedig elhasználódik, besűrűsödik, tele van szennyeződéssel, és a mennyisége is csökken, eljön a csere ideje. Sokat kockáztat az, aki nem cseréli le időben a motorolajat.

Sokan szervizbe viszik az autójukat, mások maguk szeretik kicserélni a motorolajat. Az olajwebshop.hu kiváló választás minden esetben. A motorolajok esetében három fő kategóriát lehet megkülönböztetni, aszerint, hogy milyen az alapolaj. Vannak ásványi, félszintetikus és szintetikus olajat. Ezen felül pedig az adalékanyagok széles tárházával találkozhatunk, attól függően, hogy mire van szükségünk. A motorolajok esetében a viszkozitás az egyik legfőbb tulajdonság. Ez a belső súrlódást jelenti, azt, hogy milyen sűrűn folyik az anyag. Ez picit így csalóka, mert voltaképp nem a sűrűséget jelenti, hanem a csúsztató feszültséggel szembeni belső ellenállást. Amikor motorolajat veszünk, a dobozon különböző számok jelzik a viszkozitást. Az olaj teljesítménye más és más a különböző hőmérsékleteken, és annál jobb egy olaj, minél kisebb a különbség a viszkozitása között a hidegindításkor illetve üzemi hőmérsékleten. A motorolajon általában ezt látjuk xxW-yy, a W itt a winter, vagyis a tél szó rövidítése, az előtte lévő két szám a hideg viszkozitást, az utána lévő az üzemi hőmérsékletű viszkozitást jelenti.

Még a megadott értékeken belül is számos motorolaj közül válogathatunk, az olcsóbb és drágább kategóriában egyaránt. Az olajwebshop.hu széles kínálattal, kiváló árakkal várja vásárlóit. Nemcsak online, hanem személyesen is, hisz Budapesten négy üzletük is van. A milyen motorolajat vegyek – kérdésre pedig itt megtalálhatjuk a választ, azonban fontos, hogy ismerjük az autó pontos típusát. Ha pedig már ellátogattunk ebbe a webáruházba, szerezzük be a szükséges olajszűrőt is. Érdemes alaposan szétnézni a bőséges kínálatban, hisz számos szükséges dolgot megtalálhatunk itt. Folyadékokat, szűrőket, adalékanyagokat, autóápolási szereket egyaránt. Az olajwebshop.hu nemcsak személygépjárművek számára kínál motorolajokat, hanem például motorok, teherautók, hajók számára is.