A finn szauna közösségi élményt nyújt

Szponzorált tartalom

Finn szauna

Zord időjárás, az égen cikázó fények, jéghideg, kristálytiszta vizű fjordok, havas hegycsúcsok. Ennek a semmihez sem hasonlító, idilli környezetnek a szülötte a finn szauna.

A kétezer év távlatából is ugyanazon elven működő hagyományt, automatikusan mindenki a vikingek hazájával köti össze, és valóban, a ma is hatalmas népszerűségnek örvendő szaunázás a vad északról indult el a hódító útjára, azonnal sikert aratva a melegebb vidékeken élő emberek között is.

A finn szauna tradíciója már önmagában egy csodás emlékállítás a múltban élő emberek leleményessége előtt, a tény pedig, hogy a szóban forgó tevékenység szinte mit sem változott az évek folyamán, annak páratlanságát bizonyítja.

A finn szauna rengeteg pozitív élettani hatása mellett, kiválóan használható a közösségi élet formálására, hiszen egyszerre többen is használhatják azt. Egy nehéz nap után akár a családjával, akár a barátaival közösen is átélhetik a szaunázás nyújtotta kellemes perceket, miközben lágy, andalító zene szól a kabinban.