Egyetlen hétvége alatt kész a kerítés

Szponzorált tartalom

Betonkerítés

Természetesen nincs szabály arra, hogy ki milyen gyorsan tudja felállítani a betonkerítést. Van, aki szereti elaprózni a munkát, mert így érzi biztosnak az eredményt, de olyanok is vannak, akik a kerítés elkészítéséből nem csinálnak nagy ügyet.

Objektíven, a gyártó által meghatározott elkészülési gyorsaság napi 20-25 méter. Azt érdemes szem előtt tartani, hogy a kerítés tartóoszlopokat előbb be kell betonozni, hiszen ennek meg kell kötnie. Ez arra is választ ad, hogy a komolyabb fagyok beállta után, már nem érdemes a munkát elkezdeni, annál is inkább, mert a fagyott földet ásni sem lehet.

Amennyiben még a fagyok előtt ki lettek ásva, érdemes mérlegelni és inkább megvárni a jobb időt a beton miatt is. Hiszen a fagy hatására a gödörbe a beton is másként köt meg, mint a fagymentes időben.

Hacsak nincs nyomós oka valakinek arra, hogy ebben az időszakban készüljön a kerítés, a fagyos, téli idő nem a legalkalmasabb erre a munkára. A szebb idő eljövetelével, különösen ha segítség is van, akkor gyorsabban megy a kerítés felállítása.