Ajándék a főnöktől – vicces is tudok lenni, ha akarok.

Szponzorált tartalom

póló rendelés

póló rendelés

Van egy cégem, ahol autóalkatrészeket gyártunk. Ez egy elég nagy cég, több mint 100 ember dolgozik nekem, igaz nem közvetlenül vagyok mindenkinek a főnöke, de én vagyok a nagyfőnök. Sok fontos döntést kell meghoznom, nap, mint nap, óriási a felelősség és a nyomás rajtam, így érthető, ha nem vagyok valami kedves mindig és a szabályokat szigorúan veszem. Szóval tudom, hogy sokan vannak, akik nem kedvelnek, még ha nem is ismernek személyesen. De fontos nekem, hogy a cég jól működjön, a piac fontos szereplői tudjunk maradni hosszú távon is és egyre nagyobb vevőkörre tegyünk szert nem csak hazai, hanem nemzetközi szinten is. Ehhez elengedhetetlen, hogy főnökként viselkedjek. A munkában az alkalmazottaknak nem adok kedvezményeket, nem teszek szívességeket, mivel ha egyszer engedtem, akkor el fog indulni egy lavina. Vigyáznom kell, hogy tudatosan úgy cselekedni minden helyzetben, hogy a tekintélyt és a kellő távolságot is meg tudjam tartani. Ez minden multinál így megy, sőt a kisebb cégeknél is, ugyanis mi sem vagyunk annyian, hogy multinak nevezhessük magunkat. Én minden alattam dogozó embernek tudom a nevét, és figyelek is rájuk. Természetesen nem tudok mindenkinek megfelelni és nem is tudom mindenkinek a véleményét a cégről és a főnökről, de azt tudom, hogy szeretnek az alkalmazottaim nálam és nekem dolgozni.

Minden évben szervezni szoktam egy úgynevezett családi napot a Balaton partján. Ez arról szól, hogy minden egyes dolgozó a családjával együtt leutazik a Balatonhoz, és ott eltöltünk együtt egy napot. Van a gyerekeknek ugráló vár, vannak játékok, nyereményjátékok, koncertek és nagy bográcsozás vagy sütögetés is szokott lenni. Minden évben készülök valami különleges meglepetéssel, hogy megmutassam, hogy nem is vagyok olyan szőrös szívű főnök, mint amilyennek a cégnél, a mindennapokban mutatom magam. Idén azt találtam ki, hogy minden egyes emberemnek csináltatok egy egyedi pólót, valamilyen vicces felirattal.

Kinéztem a LOLmarkt nevű céget, ahonnan leszerveztem a póló rendelést. Mivel darabszámra nagyon sokat rendeltem, így már időben felkerestem a honlapjukat, hogy kiválasszam mit is szeretnék a pólókra nyomtatni. Ez a cég kifejezetten egyedi mintájú, szövegű pólók, pulcsik, maszkok, vászontáskák, bögrék és sapkák nyomtatásával és árusításával foglalkozik. A kínálatuk hatalmas nagy, kizárt, hogy valaki ne találná meg a tökéletes darabot. Azt hittem egyszerűen fog menni a póló rendelés, de éppen a nagy választék volt az, ami összezavart, mert eszméletlen jó, vicces, kreatív pólókat találtam és nagyon nehezen tudtam végül dönteni. Legszívesebben minden típusból rendeltem volna egyet.

A honlapon rengeteg kategória megtalálható, így szinte bármilyen nemű, korú embernek, bármilyen alkalomra meg lehet találni a tökéletes ajándékot. Én az összes kategóriát végignéztem, ami nem volt egyszerű. Vagy három órán át csak bújtam a laptopom, és be kell vallanom, hogy voltak olyan feliratok, amiken elnevettem magam. Az asszisztensem a szomszéd asztalnál egyszer fel is riadt az olvasásból, mert olyan hirtelen kacagtam fel. Azt akartam, hogy az alkalmazottaimnak is legalább ennyire tetszenek a pólók, és majd szívesen viseljék őket, akár a hétköznapokon is.

Van lehetőség ennél a cégnél arra is, hogy az ember maga tervezze meg, találja ki és álmodja meg a pólót, amit majd megcsináltat, így biztosan egyedi és különleges lesz. Én sajnos nem vagyok ennyire kreatív, éppen ezért döntöttem úgy, hogy a kész termékek közül választok majd. Szóval ezért néztem végig mindent. Voltak rendelhető pólók alkoholos témában, sörös, boros vagy pálinkásak, voltak állatokkal kapcsolatosak, kutyákkal vagy macskákkal. De ha valaki az édesanyjának, édesapjának, a nagyszüleinek vagy a házastársának szeretne ilyen egyedi pólót, akkor ilyen kategóriák is voltak külön. Vannak feliratos pólók, film témájúak, foszforeszkálók. ami nagyon extrán nézett ki, fiamnak rendeltem egy olyat, biztosan imádni fogja. Vannak legény és leánybúcsúra szóló darabok is, ami egy remek marketingötlet, hiszen nagy divat az ilyen alkalmakra közös pólót csináltatni nem csak a fotó, hanem az emlék kedvéért is. Ha már a divatnál tartunk, akkor vannak kifejezetten pároknak készült pólók is, így valentin napra is tökéletes ajándék tud lenni. Amilyen kategóriából én választottam, az a vicces, humoros pólók voltak, hiszen ezt az oldalamat akartam megmutatni kicsit az alkalmazottaknak. De vannak különféle hobbijú és munkájú embereknek szóló pólók is, például: horgász, vadász, bicikliző, autóimádó, trabant-fan, futás, rendőr, tűzoltó, autószerelő, fodrász, kamionos, traktoros, sőt nyugdíjas is. Anyósomnak is vettem egy pólót a nyugdíjas kategóriából, mert éppen a napokban lett nyugdíjas és kissé érzékenyen érinti a dolog, de biztosan nagyot fog kacagni, amikor éppen tőlem kap egy ilyet.

Regisztráltam az oldalra, így lett egy saját profilom és volt lehetőségem a kedvencek nevű mappába gyűjteni minden olyan pólót és ajándéktárgyat, amik megtetszettek. Végül sok más barátomnak és rokonomnak is rendeltem pólókat, nem csupán az alkalmazottaimnak a cégtől. Nem tudtam megállni, így azoknak a munkatársaimnak, akik valamilyen kiemelkedő eredményt értek el az elmúlt egy évben, nekik jutalomként rendeltem még – természetesen a pénzbeli juttatásokon kívül – egy vicces feliratú bögrét is. Így duplán vicces, nem csak a felirat miatt, hanem mert a reggeli kávéjuk közben is kedves főnökük és a munkájuk fog majd eszükbe jutni.

Nagyon meglepődtem, ugyanis a rendelésem leadása után néhány munkanap múlva már házhoz is szállították a pólókat. Így mókás fejlemény volt, hogy egy hónapon át őrizgettem a családi nap előtt a garázsban a kartondobozokban a pólókat. Azt hittem több hetet fog igénybe venni az egész póló rendelés. Így viszont, ha legközelebb valakinek az utolsó pillanatban akarnék ajándékot venni, akkor ez egy tökéletes oldal erre a problémára is. Ami szintén nagyon fontos, hogy jó minőségű, jó anyagú pólók vannak ezen az oldalon, így nem kell aggódnom, hogy egy mosás után kiszakad, elvékonyodik az anyag vagy lekopik a minta, a felirat.

A családi napon óriási sikere volt a pólóknak, többen jöttek oda kérdezősködni, hogy hogyan találtam ki, mi alapján választottam, honnan rendeltem őket, én pedig agy örömmel adtam meg mindenkinek a LOLmarkt oldal elérhetőségét, és dicsértem a segítőkészséget, a gyorsaságot, a minőséget és a hihetetlenül nagy választékot. Mondtam, hogy bátran próbálják ki ők is, mert nagyon megéri, és messze nem mindennapi dolgokat lehet itt vásárolni.

Később a közvetlenül alattam dolgozó kisfőnököktől és az asszisztenseimtől is visszahallottam ezt-azt a családi napról, és végre egyszer egyöntetűen minden dolgozó a cégnél azt mondta, hogy ez a főnök nem is olyan rossz arc, tud lenni vicces, kreatív és be kellett vallani, hogy remek rendezvényeket tud szervezni.