Bakancslistás tétel – pipa.

Szponzorált tartalom

hajóbérlés

hajóbérlés

Eléggé álmodozó típus vagyok. Viszont pár éve történt valami, ami miatt elhatároztam, hogy változtatok ezen és nem csak a fejemben élem át a vágyott pillanatokat, hanem amit csak lehet meg is valósítok. Egy életünk van és azt megélni szeretném s nem csak úgy ahogy eltölteni.

Persze nekem is vannak mindennapi kötelezettségeim, a bank sem szakad t a nyakamba, ugyanúgy 8 órában dolgozom minden hétköznap, de célt adtam magamnak, hogy ne csak a mókuskerék legyen. Van miért küzdeni és ezáltal boldogabbá tenni magamat.

Írtam tehát egy listát, amin csupa, első ránézésre mondhatni abszurd tétel van, de nem érdekel. Akkor is mindent el fogok érni, amit csak szeretnék, hogy utána az unokáimnak mosollyal az arcomon mesélhessek el mindent ők pedig a legmenőbb nagyinak tartsanak.

Az egyik ilyen bakancslistás tételem a hullámok átszelése hajóval.

Azért, hogy ezt meg tudjam valósítani, realizálni kellett az álmot a lehetőségeimhez.

Hajóvásárlás helyett maradt a hajóbérlés. Rákerestem a neten és egyből meg is találtam a megfelelő céget, aki megvalósítja az álmom, a Balaton PRO-t.

12 bérelhető vitorlással rendelkezik a vállalkozás amik maximum 12 főnek elegendőek. Annak ellenére, hogy a Balaton PRO déli parti hajóbérlés esetén bármely Bahart kikötőt használhatják a vitorlázók. Legyen szó az északi vagy a déli partról.

A 12 darab vitorlás mind tőkesúlyos de méreteikben eltérőek. A legkisebb is 27 láb, de a legnagyobb méretekkel rendelkező eléri a 45 lábat is, ami már tengeri hossznak számít.

A vitorlások mind szuper felszereltséggel rendelkeznek így a hozzáértőbbeknek sem lehet kifogása hajóbérlés esetén.

Az alapfelszereltség is már kielégítő, de vannak hajók, amikben olyan extrák is vannak, mint az állófűtés vagy akár a vízen is ebédelhetünk, mivel konyhával felszerelt.

Ha speciális igényünk lenne, akkor elég lebeszélni a Balaton PRO munkatársaival kéréseinket, hogy azt még indulás előtt be tudják készíteni a vitorlásokba.

Mint ahogy én sem vagyok nagy vitorlázó, sőt, soha nem vitorláztam még akkor a megoldást a kapitány jelenti számunkra, ugyanis van olyan opció, hogy a hajóbérlés mellett a gyakorlott hajóvezető is velünk tart.

Attól viszont, hogy a kapitány is része lesz az élménynek ne gondoljuk azt, hogy csak pár óra jut csak nekünk a jóból. Lehetőség van a több napra történő hajóbérlésre ebben az esetben is.

A kirándulás időtartamát tekintve rugalmasak, viszont alapjavaslatként 2 órát kötik ki, mivel ennyi idő mindenképp szükséges a hajózás élményéhez. A programtól függően mi magunk határozhatjuk meg, hogy a bérlet mennyi időre szóljon, de kérhetünk tőlük is javaslatot napirendünk ismertetésével.

Még a munkahelyemen is bedobom a témát, mivel csapatépítésre is van lehetőség hajóbérlés esetén. Ehhez rendezvényszervezői segítséget is biztosítanak, nem csak a kapitány felügyeletét.

Siófok amúgy is könnyen megközelíthető és a bázisa ott van a cégnek a Stefánia vitorlás kikötőben.

Tovább olvasva még tippek is vannak, hogy miért éri meg jobban a hajóbérlés, mint adott esetben egy vitorlás megvásárlása.

Engem abszolút meggyőzött a Balaton PRO oldalán található leírás, így a lap alján rögtön az árajánlatkéréssel folytattam.

A nevem, e-mail címem, telefonszámom mellett a tervezett időpontot kellett megadnom megjelölve a hajóbérlési szándékot.

24 órán belül várhatom a választ, de amennyire izgulok, biztosan felhívom őket már reggel a megadott telefonszámon.