Gyakori kérdés, hogy a kft alapítás törzstőke befizetése mikor esedékes

Szponzorált tartalom

cégalapítás törzstőke

cégalapítás törzstőke

Teljesen jogos a kérdés, hiszen arról van szó, hogy 3 millió forintnak mikor, meddig és milyen formában kell megjelenni a vállalkozás bankszámláján. Alapesetben azt gondolom, hogy ez azért nem olyan dolog, ami feltétlenül egyik napról a másikra csak úgy megtörténhet, kivéve, ha már a kezdetekkor pontos információk vannak arra vonatkozólag, hogy mikor lesz majd esedékes ez a pénzügyi teljesítés. A kft alapítás törzstőke kérdése mindent figyelembe véve nem egy bonyolult dolog, csak a határidőkkel érdemes tényleg tisztában lenni már az alapításkor.

A kft alapítás törzstőkéje ugye a legjobb esetben 3 millió forint. Azért mondom így, mert lehet ennél többet is megnevezni a cégalapítás során, de ennyit minimum meg kell a vonatkozó szabályozás szerint. Az viszont, hogy ez tételesen mikor kerül be a bankszámlára már nem ennyire egzakt. Elvileg 2 év van arra, hogy a törzstőke a számlára kerüljön, de ennél korábban is lehet teljesíteni a vállalt keretet. A lényeg, hogy történjen meg a befizetés a határidő előtt. Az, hogy ez mikor van egy olyan kérdés, amiben a könyvelő biztosan tud segíteni – persze akkor, ha megfelelőt választottunk már az elején.

A kft alapítással kapcsolatban a topcegalapitas.eu-t tudnám ajánlani, akik a közelmúltban már szekhelypartner.hu néven találhatók meg az interneten. Ez egy olyan cég, ahol ügyvédi segítséget kaphatunk a cégalapításhoz és ha szeretnénk, akkor a székhelyünk ügyében is gondolkodnak és cselekednek helyettünk. Ugyanis székhelyszolgáltatást is lehet náluk kérni, aminek a periódusa 6+1 hónap. Ennek díja attól függ, hogy hol szeretnénk igénybe venni ezt a szolgáltatást. Van rá lehetőség, hogy a fővárosba legyen bejegyezve a vállalkozás, de az is megoldható, hogy egy IPA mentességet biztosító településen kerüljön bejegyzésre a cég. Ez utóbbi egyébként Újlengyel, ami szintén nincs messze a fővárostól.

A kft alapítás törzstőke vonzatáról pedig nem csak a weben olvashatunk bőséggel, de természetesen az alapítás során az ügyvédi segítség az ezzel kapcsolatos teljes körű tájékoztatást is magában foglalja. Szóval, ha valaki ezt a céget választja azért, hogy segítsen elindítani a vállalkozást jogi szinten, az szerintem a lehető legjobbat választja. Nincsenek eget verő díjak sem az alapítást, sem pedig a székhelyszolgáltatást illetően. Persze a törzstőkének egyszer majd a számlára kell kerülni, de ahhoz az alapítást segítő vállalkozásnak semmi köze, ez mindenhol kötelezően teljesítendő kritérium. Tehát, ha épp cégalapítás előtt álltok, akkor szerintem nyugodtan látogassátok meg a topcegalapitas.eu-t, vagy másképp a szekhelypartner.hu-t és olvasgassatok, hogy minden kérdésre hiánytalanul választ kapjatok, mielőtt bármibe beleugranátok. Ha pedig készen álltok, akkor ez a vállalkozás minden szükséges segítséget képes megadni az induló cégeknek.